fbpx

В Івано-Франківську Нільсен у сукні зі стрічкою "Міс Світу" заспівав про любов

Культура 09:10, 09.09, 2014

У "Бастіоні" в Івано-Франківську вільний митець з Данії Нільсен презентував книгу "Нільсен. Всесвітня історія 21-го століття. Вірші, фото, пісні та оповідання з Ірану крізь Афганістан, Ірак і Єгипет до України". Презентація супроводжувалась грою на гітарі, піснями та яскравим перформансом.

Одним із найяскравіших моментів першого дня поетичного туру в Івано-Франківську став виступ Нільсена. Він подорожує "гарячими точками" світу, пропагує там демократію і "несе людям мир".

З 2001 року Нільсена оголосили в Данії померлим, і 10 років він жив без документів. Таким чином, він взявся пізнавати світ. За цей час побував в Афганістані, Ірані, Іраку, Єгипті у часи карколомних подій у цих країнах. У 2013 році він вперше побував в Україні, але тоді не побачив нічого, про що міг би написати.

"З вересня минулого року абсолютно все змінилося – світ почав дивитися в сторону України, почав приділяти значну увагу цим подіям. І тоді я зрозумів, що мені терміново потрібно сюди приїхати", – каже Нільсен.

Вражений усіма подіями, Нільсен написав ряд віршів, які згодом переросли у пісні любові до України. Появу свою в Україні він втілив неординарно. Переодягнутий у білу сукню зі стрічкою "Miss World", під акомпанемент гітари він співав пісні про любов:

"Я в Україні намагався любити всіх і кожного. Чи говорила ця людина українською, чи російською, чи будь-якою іншою мовою – це не грало для мене жодної ролі. Я намагався всіх обіймати, всім дарувати любов – чи були то партизани, чи націоналісти. Це здається дещо утопічним, але все ж я робив це", – розповідає Нільсен.

У цьому ж образі його побачили й іванофранківці під час презентації книги "Нільсен. Всесвітня історія 21-го століття. Вірші, фото, пісні та оповідання з Ірану крізь Афганістан, Ірак і Єгипет до України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: