fbpx

В Івано-Франківську нова муніципальна інспекція з благоустрою розпочне роботу в День сміху

Суспільство 12:13, 29.02, 2016

Інспектори стежитимуть за дотриманням вимог благоустрою в Івано-Франківську, пересуваючись містом на скутерах і велосипедах.

Нова франківська інспекція з благоустрою буде суворо дотримуватися в роботі принципу прозорості: всі акти, рішення й протоколи будуть публікуватися на офіційному сайті інспекції, обіцяють у мерії. Інспектори матимуть камери, й всі конфліктні ситуації будуть публікуватися у мережі. Також усі інспектори отримають смартфони з функцією геолокації, щоб керівництво могло слідкувати, де перебуває інспектор у той чи інший час

Планується штат з 15 інспекторів, кожен їздитиме на велосипеді чи скутері і перевірятиме протягом зміни окремий сектор. Також для інспекції купують один автомобіль зі спеціальними написами і маячками. Всього закуплять чотири скутери, для решти  велосипеди.

Зараз триває набір інспекторів. Основна вимога до претендентів – бажання не просто працювати і заробляти гроші, а прагнення змінити місто, зламати стереотипи роботи муніципальних служб.

"Перед виборами ми говорили, що інспекція працюватиме по-новому, вона більше буде нагадувати роботу екологічної поліції. Віримо, що ці 15 осіб контролюватимуть чистоту в місті. Це буде сучасна інспекція, яка покаже нову якість роботи. Нова інспекція буде доповнювати роботу патрульної поліції. Зараз закликаємо мешканців активно подавати заявки на відбір в муніципальну інспекцію. Вірю, що спільними зусиллями наведемо порядок… Будуть також створені карти розкопок у місті, карти МАФів тощо", – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час презентації інспекції.

Заробітна плата залежатиме від результатів роботи і складатиме близько 5 тисяч гривень.

"Ми для себе визначили, що критерієм ефективності роботи інспекторів буде кількість складених ними протоколів. Дехто вважає, що такий метод порушує права людини, але це єдиний метод визначити, наскільки ефективно працює інспектор. Бо якщо у нас за рік складалося 40 протоколів про незаконну торгівлю, то про яку ефективність йде мова…" – додав директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Попередньо планується, що нові муніципальні інспектори вийдуть на роботу 1 квітня.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: