fbpx

В Івано-Франківську Ольга Мельник презентувала солом'яні ікони. ВІДЕО

Культура 09:21, 04.04, 2018

Духовна і колоритна аплікація. В Івано-Франківську презентували виставку солом’яних ікон. Це – роботи студентів Інституту мистецтв, виконані у різні роки під керівництвом викладача з образотворчого мистецтва та дизайну Ольги Мельник – майстрині, що дала поштовх розвитку соломкарства на Прикарпатті.

Ольга Мельник розповідає, незвичною справою захопилася після закінчення вузу, а відтак вирішила передати знання учням, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Окрім картин, на виставці – об’ємні експонати із соломи – павуки, пояснюють автори. Їх з давніх часів українці вважали оберегами своїх осель. Тепер такі вироби використовують як елементи декору. Це – робота із екологічно чистим матеріалом, відзначають соломкарі. А екомистецтво нині набирає популярності. До того ж вироби із соломи мають властивість довго зберігати насичений колір.

Однак ця техніка потребує неабиякого терпіння, відзначають соломкарі. На створення однієї аплікації може піти від місяця до року часу. Залежно від формату та складності зображення.

Аплікація соломкою для Прикарпаття – техніка нова, кажуть майстри. Попри те, що тут створені усі умови для її розвитку. Побачити унікальні експонати охочі можуть упродовж місяця у виставковому залі Обласної бібліотеки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: