fbpx

В Івано-Франківську пам'ятник Опанасу Заливасі встановлять на "стометрівці"

Суспільство 16:41, 05.07, 2016

Виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про спорудження пам'ятника Опанасу Заливасі на вул. Незалежності в м. Івано-Франківську.

Цим рішенням затверджено умови конкурсу на визначення кращої ескізної пропозиції пам’ятника, пише КУРС.

Згідно з умовами конкурсу, замовником є виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, а організатором – Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради.

Місце спорудження пам’ятника буде на відрізку вулиці Незалежності від будинку №3 до будинку № 65.

Тема конкурсу: "Вшанування пам’яті Опанаса Заливахи – відомого українського художника, шістдесятника-дисидента, в’язня радянських концтаборів, лауреата Шевченківської премії".

Конкурс буде проведений 29.07.2016 р. о 13 год. в залі засідань виконавчого комітету міської ради (вул. Грушевського, 21, каб. 311).

У конкурсі можуть брати участь фахівці (художники, скульптори, архітектори), у доробку яких є не менше двох реалізованих або запроектованих робіт.

Учасники повинні до 30.06.2016 р. подати в Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини (вул. Незалежності, 9, V поверх, каб. № 510) заявки на участь у конкурсі. Конкурсні проекти подати в Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини до 22.07.2016 р.

Учасникам конкурсу передбачено преміювання за зайняті призові місця: І місце – 5000 грн, ІІ місце – 3000 грн, ІІІ місце – 2000 грн.

Переможець конкурсу (І місце) отримує право на розроблення проектної документації та її реалізацію.

Учасники конкурсу повинні представити конкурсну документацію в роздрукованому вигляді на планшеті розміром 1,2 х 0,8 м та в електронній версії, у форматі JPG (з розподільчою здатністю 300dpi) або у форматі PDF. Конкурсна документація складається з графічних матеріалів та текстової частини. До складу графічних матеріалів входять: ситуаційна схема (М 1:2000); генплан (М 1:500; М 1:250); план пам’ятника (М 1:20, М 1:50); фасади (М 1:20, М 1:50); макет (М 1:20; М 1:50); перспективні зображення – візуалізація пам’ятника в існуючому середовищі (масштаб довільний, не менше 3 видових точок сприйняття композиції); пояснювальна записка. Текстова частина  матеріали у вигляді короткої пояснювальної записки з зазначенням орієнтовної вартості пам’ятника.

Ситуаційну схему (М 1:2000), інженерно-геодезичну зйомку (М 1:500) можна отримати в Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини (вул. Незалежності, 9, V поверх, каб. № 510).

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради запрошує фахівців взяти участь у конкурсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: