fbpx

В Івано-Франківську підготували реанімобіль для батальйону "Айдар"

Суспільство 13:35, 11.02, 2015

За дві доби волонтери й медики Івано-Франківська переобладнали мікроавтобус "Volkswagen T4" під реанімобіль для батальйону "Айдар". Бійцям також передадуть медикаменти.

Мікроавтобус придбали за 2400 доларів США представники медичної служби батальйону "Айдар". Кошти на нього зібрали на лікарському форумі: люди робили внески від кількох десятків гривень до 400 доларів.

Медики "Айдару" звернулися до франківської волонтерки Наталії Перцович з проханням посприяти в переобладнанні "Фольксвагена" під реанімобіль. На заклик волонтерів відгукнулися міські медики, зокрема й головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

Мікроавтобус прибув до Франківська ще у понеділок, і за дві доби волонтери і медики зробили все можливе, аби пристосувати його до потреб військової медицини. Тепер це машина, придатна для надання допомоги на полі бою. За словами Тараса Масляка, автомобіль навіть зміцнили бронею. Волонтери вдячні за допомогу підприємцю Михайлові Сергенюку

Разом з реанімобілем франківці передадуть для "Айдару" медикаменти, хірургічні інструменти й перев'язочні матеріали. Частину з них забезпечила міська лікарня, решту – закупили за кошти самих лікарів.  

Перед тим, як вирушити в дорогу, автомобіль освятив священик. Через 2 дні машина прибуде в місто Щастя Луганської області, де дислокується батальйон "Айдар". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: