fbpx

В Івано-Франківську підсумували досягнення проекту "Ініціативна молодь 2"

Суспільство 12:59, 15.12, 2014

В Івано-Франківську відбулася завершальна конференція діяльності проекту "Ініціативна молодь 2: інноваційні методи навчання підприємництву в українській системі освіти".

Цей проект тривав на території Західної України впродовж двох років за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми "Польська допомога задля розвитку 2013". Крім того, він відбувався за підтримки ГЦ "Ділові ініціативи", відділу дошкільної та загальної середньої освіти Івано-Франківська, департаменту освіти та науки Івано-Франківської ОДА. Участь у заході брали також представники Чернівецької, Тернопільської та Львівської областей, інформує ГК.

Основна мета проекту – запровадження інноваційних освітніх інструментів навчання основ економіки в школах І-ІІІ ступенів та території Західної України, які мають суттєво підвищити знання та навички школярів у започаткуванні та веденні підприємницької діяльності. Окрім того, адаптувати молодь до життя та праці в умовах ринку.

Загалом участь у проекті брали 20 шкіл Західної України. Для того, щоб таке навчання було ефективним і більш практичним у майбутньому та справді допомогло дітям, фахівці розробили спеціальну програму навчання учнів.

За словами представника Малопольського інституту територіального самоврядування й адміністрації Войтека Одзімека, розроблено 15 симуляційних сценаріїв та ігор із відповідними комп’ютерними аплікаціями, які навчали цікавого підприємництва. Також відпрацьовували навчальні матеріали відповідно до спільних ідей учнів.

"За цей час нам також вдалося підготувати кадри та тренерів, які б змогли  підготувати дітей у сфері підприємництва та зробити це питання цікавим для молоді. І ми дуже раді, що молодь, яка перемогла у конкурсі "Юніор Бізнес", мала можливість відвідати польські школи та перейняти досвід економічного підприємництва", – зазначив Войтек Одзімек.

Учителі шкіл, як брали участь у проекті "Ініціативна молодь 2: інноваційні методи навчання  підприємництву в українській системі освіти", представили свої симуляційні ігри, розроблені в рамках проекту. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: