fbpx

В Івано-Франківську підсвітили Фортечний провулок

Стиль життя 17:38, 15.12, 2016

Сьогодні, 15 грудня, в Івано-Франківську підсвітили чергову пам'ятку архітектури – провулок Фортечний біля "Бастіону" тепер освітлюють кольорові прожектори.

За словами директора КП "Міськсвітло" Віктора Синишина, кольорову ілюмінацію для підсвітки пам’яток архітектури в Івано-Франківську використали вперше. Для цього застосували 12 LED-ламп.

"Це декоративна підсвітка, і коли фасад буде помальований, то це буде дуже красиво дивитися. Це не для освітлення, а для декорації і підкреслення цієї споруди", – зазначив Віктор Синишин.

Міський голова Руслан Марцінків уточнив, що наступного року фасад планують очистити та пофарбувати відповідно до технічного завдання щодо пам'ятки архітектури. Це дозволить захистити його від руйнування та від згубного впливу погодних умов.

"Я надіюся, що у цих нижніх приміщеннях повідкриваються крамнички наступного року і це буде мистецький центр для франківчан", – сказав мер.

В Івано-Франківську продовжують втілювати в життя муніципальну програму освітлення історичних пам'яток архітектури.

Як повідомляв КУРС, у місті підсвітили вже кілька пам'яток: міську ратушу, Художній музей, Дитячу бібліотеку, адмінбудинок, управління СБУ, будинок на Мазепи, 7-9, телевізійну вишку, фасад будинку на вул. Незалежності, 7 та готель "Київ". 

У цьому році планується підсвітити ще Музей мистецтв Прикарпаття на майдані Шептицького, 8. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: