fbpx

В Івано-Франківську покажуть "Викрадення Європи"

Культура 09:50, 26.09, 2014

26 вересня у Центрі польської культури і європейського діалогу відбудеться алегорична виставка абстрактного живопису Едуарда Ніконорова "Викрадення Європи". Івано-франківський митець покаже візуалізації своїх філософських шукань у рамках проекту ЦПКіЄД "Ідентифікація & Інтеграція – Нас єднають відмінності".

Експозиція "Викрадення Європи" складається з майже двох десятків полотен, перетворюючи простір Центру на мозаїку про вічне існування людини на межі добра і зла. Це дуже актуальний час для демонстрації модерної алегорії, що емоційними засобами відображає історичний контекст агресії Росії в Україні. 

Заспонсорована Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові та фундацією "Архікультура" міста Кошалін, виставка буде ще одним кроком реалізації проекту "Ідентифікація & Інтеграція – нас єднають відмінності". 

Марія Осідач, директор ЦПКіЄД: "Едуард Ніконоров – тип самітника, людини, яка ховається в своїй майстерні, творця, замкнутого у власному світі фантазій. Через створену ним власну оригінальну незвичайну мову малярства транслюються роздуми про людське буття, виставляються на показ внутрішні антагоністичні сили, що, стикаючись, стають джерелом змін і розвитку будь-якої людини". 

Центр польської культури та європейського діалогу дуже пишається, що показ цієї виставки відбудеться в Івано-Франківську, де мешкає Едуард Ніконоров. 

11 листопада, на День Незалежності Польщі, ця виставка відкриє галерею мистецтв в Європейському центрі солідарності у Гданську. 

В Івано-Франківську відбудеться останній показ в Україні перед експонуванням робіт у Стамбулі, Люксембурзі і Нью-Йорку. 

Під час виставки глядачі зможуть зробити внесок на допомогу українській армії, купуючи каталог робіт Едуарда Ніконорова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: