fbpx

В Івано-Франківську працює вісім пунктів обігріву. ВІДЕО

Суспільство 10:23, 26.01, 2018

В Івано-Франківську працюють спеціальні пункти обігріву. Тут можна попити гарячого чаю, скуштувати печива та навіть почитати книжку. Іванофранківці про пункти обігріву у місті чули. Щоправда, сказати, де саме вони рошташовані, можуть не всі.

Нині в місті функціонують три цілодобові пункти обігріву та п'ять денних, які діють на базі міських поліклінік, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Пункт обігріву – лише складова роботи Будинку нічного перебування. Його дирекція спростовує стереотип, що гостями цього закладу є лише люди, що втратили дах над головою. Прийти і зігрітися тут може кожен охочий.

Діють в Івано-Франківську і денні пункти обігріву. На відміну від цілодобових, вони працюють лише в робочий час. Крім легкого перекусу, тут пропонують медичне обстеження та надають невідкладну допомогу. Подібний пункт обігріву при 2-й міській поліклініці облаштували в одному із кабінетів на першому поверсі. Гостей тут немає. Медсестри кажуть, були раніше. До слова, працюють такі відділення за умови мінусової температури.

Облаштування пунктів обігріву – це робота міських “надзвичайників”. У ДСНС кажуть, для міста вигідно облаштовувати такі пункти на базі стаціонарних закладів. Адже поліклініки розташовані в окремих районах. Щоправда, кількість потребуючих зігрітися в різних куточках Івано-Франківська коливається. “Найпопулярніші” точки – довкола залізничного вокзалу.

У ДСНС запевняють, в разі різкого похолодання по всьому Івано-Франківську готові розвернути мобільні пункти обігріву.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: