fbpx

В Івано-Франківську представили трирічний план реалізації стратегії області

Суспільство 14:58, 19.03, 2015

В Івано-Франківській облдержадміністрації відбулося спільне засідання керівного комітету та робочої групи з розробки Стратегії розвитку Івано-Франківської області до 2020 року, на якому було представлено план її реалізації на 2015-2017 роки.

До плану увійшли проекти, які спрямовані на втілення чотирьох стратегічних для регіону цілей: стійкого економічного зростання, розвитку туристично-рекреаційної сфери, сільських територій, людського потенціалу.

"Надійшло більш ніж 130 проектних ідей. З них група регіональних експертів відібрала для включення до плану 43 проектні пропозиції, − зазначив, виступаючи на засіданні, заступник голови облдержадміністрації Володимир Кушнір. − Стратегія розвитку області та план її реалізації розроблялися в рамках участі Прикарпаття у пілотному проекті програми Європейського Союзу "Підтримка політики регіонального розвитку України".

Як наголошувалося, Івано-Франківщина першою з-поміж інших учасників пілотного проекту вийшла на фінішну пряму планування стратегії розвитку. При цьому до плану було відібрано проекти, пов'язані зі створенням індустріальних парків, розвитком мережі бізнес-інкубаторів, кредитуванням малого і середнього бізнесу, започаткуванням роботи нових сільськогосподарських кооперативів, використанням альтернативних джерел енергії, забезпеченням функціонування агенцій регіонального розвитку, які могли би проводити моніторинг та оцінку виконання стратегії. Найбільше було подано пропозицій щодо екологічної безпеки області, а одним з найцікавіших, на думку експертів, проектів стала ініціатива з відкриття бальнеологічного центру на базі соляних шахт у Долині.

План реалізації стратегії розвитку області, розрахований на 2015-2017 роки, потребує затвердження на засіданні сесії обласної ради. До моменту затвердження в нього можуть вноситися певні корективи та нові проекти, які сприятимуть розвитку Прикарпаття, роблячи його привабливим для інвесторів успішним регіоном. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: