fbpx

В Івано-Франківську презентували дорожню карту щодо соціального забезпечення учасників АТО

Суспільство 17:58, 20.04, 2016

В облдержадміністрації відбувся брифінг щодо соціальних програм для учасників АТО та їхніх сімей.

Організатори заходу розповіли про можливості отримання соціальної допомоги учасниками бойових дій. Зокрема, під час ознайомлення з програмами координатори Центру допомоги учасникам АТО розповіли про те, що є різні рівні пільг для бійців, а саме: державного та місцевого значення, а також допомога на рівні держави. Таким чином, при наявності посвідчення УБД, згідно з рішенням Уряду України, кожен має право на одноразову грошову допомогу.  Для інвалідів першої групи вона становитиме 2975 гривень, другої – 2600, третьої – 2310 та 920 гривень для учасника бойових дій.

Координатор Центру допомоги учасникам АТО Вероніка Дичковська розповіла про можливості санаторно-курортного лікування бійців за державні кошти.

"Безоплатні путівки надаються згідно з медичними рекомендаціями, у порядку черговості чи в міру надходження путівок. Військовослужбовці протягом року мають право на отримання однієї путівки на оздоровлення та однієї  на психологічну реабілітацію", – зауважила волонтер.

Державною програмою передбачено сімейні відпочинки. Ними в Івано-Франківській області скористалося близько 40 родин.

Варто відзначити, що Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО виділила на психологічну реабілітацію військових в Україні 120 мільйонів гривень.

Принагідно зазначимо, що в рамках програми щодо покращення житлових умов для учасників АТО виділено 2 мільйони гривень. Бійці, які під час виконання службових обов’язків втратили кінцівки, можуть отримати житло площею до 50 м кв. На цей час в Івано-Франківській області таких людей двоє: один – житель Івано-Франківська, інший – Калуша. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: