fbpx

В Івано-Франківську презентували книгу про Гошівський монастир

Культура 18:33, 08.11, 2018

Сьогодні у залі Катедрального собору Святого Воскресіння відбулася презентація книги "Гошівська обитель Богородиці на Ясній Горі в Карпатах".

Участь у ній взяли професор і редактор книги Микола Кугутяк, о. Мар’ян Гробельний (ЧСВВ), а також керівник видавництва "Манускрипт-Львів" Петро Мелень, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 

"Чому світський університет займається роботами на церковну тематику? Це цілком природно, оскільки сам монастир існує більш  як 500 років і є пам’яткою духовної культури не лише України, але й усього світу. Працюючи над історичною книгою про Гошівський монастир, наші науковці здійснили велику роботу в архівах Кракова, Перемишля і Відня", – зазначив Микола Кугутяк, відкриваючи презентацію.

Довідково:

Книга "Гошівський монастир у писемних історичних джерелах XVI-XXстоліть» започатковує тритомне видання "Гошівська обитель Богородиці на Ясній Горі в Карпатах". Вона містить українські рукописні пам’ятки, написані гошівськими ченцями в XVII-XVIII ст. Рукописну спадщину становлять Гошівський монастирський літопис і "Поменник монастиря Гошівського Преображення Господнього року 1662 липня 11".

До першого тому включено понад 120 документів і матеріалів, переважну більшість із яких виявлено в останні роки у вітчизняних, австрійських і польських архівах та наукових бібліотеках. Вони розкривають маловивчені або невідомі сторінки історії Гошівської обителі. Книга написана для викладачів, студентів, науковців, учителів, учнів, церковників, а також усіх шанувальників історії рідного краю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: