fbpx

В Івано-Франківську презентували книжку "Євромайдан. Хроніка в новелах"

Культура 18:51, 27.10, 2014

В книгарні "Є" відбулася презентація книжки "Євромайдан. Хроніка в новелах". У ній взяли участь автори, чиї новели увійшли до книги: донецький письменник Олексій Чупа (автор книжки "Бомжі Донбасу"), а також авторка з Києва – Анжела Богаченко. Модератор – Ірина Голодюк.

Це книга, до якої увійшли 28 кращих текстів конкурсу "Новела по-українськи" від журналу "Країна".

"Очевидно, чимало авторів писали спеціально на конкурс. Нерідко були натягнуті тексти й не надто якісні. Саме тому з сотні відібрано лише три десятки. Як на мене, це вже ті тексти, які на відповідних емоційному й естетичному рівнях оповідають про події Майдану. Видно, що нерідко автори пишуть з власного досвіду. Ці новели й оповідання справді зворушують й переносять читача на рік назад – в той час, коли ми були, як ніколи, єдині", – зазначає упорядник Василь Карп’юк.

До друку книгу підготувала літературна агенція "Discursus". Книжка "Євромайдан. Хроніка в новелах" завершує серію видань, до якої увійшли "Євромайдан. Хроніка відчуттів" та "Євромайдан. Лірична хроніка". Василь Карп’юк зазначає, що жодна з них не писалася спеціально, але "Хроніка в новелах" написана з найбільш професійним підходом. Перша книжка "Хроніка відчуттів" складається з есе, які письменники писали й публікували в ЗМІ протягом Майдану. Друге видання "Лірична хроніка" – збірка віршів, куди увійшли найкращі тексти українських поетів відповідної тематики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: