fbpx

В Івано-Франківську презентували величезне патріотичне панно "Україна єдина" площею 50 кв. м

Суспільство 16:55, 25.08, 2014

Жителям обласного центру урочисто представили панно на стіні будинку №24 по вулиці Гетьмана Мазепи. Над зображенням дві випускниці Інституту мистецтв Прикарпатського університету Оксана Парцей та Ірина Клицюк працювали близько місяця.

Над панно дівчата працювали щодня з 8 ранку до 9 години вечора. Спочатку три дні обклеювали стіну будинку пінопластом. Далі – підготовка поверхні. Як розповідають авторки панно, малюнок перенесли з картону і зробили контури. Потім 3 тижні наносили фарбу. Інколи доводилося деякі кольори перекривати новою фарбою, бо не вдавалося відтворити необхідний відтінок.

"Ми планували зробити розпис на іншу тематику. Але в країні зараз така ситуація, що ми вирішили висловити свою патріотичну позицію. Це для нас перша така робота. Ми ніколи не працювали з таким форматом. В нас навіть пропав страх висоти, коли ми почали бігати по риштуванню", – говорить Оксана Парцей.

Малюнок виконувався за ескізом Ірини Клицюк. Дівчина каже, що загалом на картину витратили близько 40 літрів фарби. "Ми намагалися передати те, що зараз необхідно країні. Ангел-охоронець – це якраз те, що потрібно Україні. А різні пам’ятки архітектури – це присутність кожного з міст України", – розповідає Ірина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: