fbpx

В Івано-Франківську проходить семінар "Єврокарпатська ініціатива. Електронне майбутнє"

Суспільство 14:43, 23.06, 2015

Івано-Франківщина готова запозичувати найпередовіший досвід, пов'язаний з використанням інформаційних технологій, який допоможе впроваджувати євроінтеграційні процеси в усіх сферах життєдіяльності.

На цьому, вітаючи учасників семінару "Єврокарпатська ініціатива. Електронне майбутнє", який розпочався в обласній філармонії, наголосив голова облдержадміністрації Олег Гончарук. У роботі семінару беруть участь народні депутати України Анатолій Матвієнко та Михайло Довбенко, голова державної інспекції навчальних закладів України Руслан Гурак, директор по роботі з державними замовниками компанії "Microsoft" Петер Хробот, голова асоціації економічного розвитку громад і регіонів Польщі Януш Шевчук, повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

"Хочемо на сьогоднішній день почерпнути те передове, що вже діє в Європі, й дуже приємно, що є люди, готові допомогти в цьому, – зазначив очільник області. – Закликаю всіх згуртуватися навколо ідеї про те, що, переймаючи досвід, втілюючи різнопланові проекти, в тому числі щодо розвитку інформаційних технологій, Івано-Франківщина наближається до Європи. Створення комфортного, відкритого інформаційного простору сприятиме просуванню регіону, зростанню його інвестиційної привабливості, реалізації туристично-рекреаційного потенціалу в рамках впровадження "Єврокарпатської ініціативи".

Представники компанії "Microsoft", які долучилися до організації семінару, розповіли про ініціативу "MicrosoftCityNext". В її рамках сконцентровано в середньому 430 проектів, спрямованих на розвиток освіти, охорони здоров'я, транспортної сфери, енерго- та водопостачання. 40 з цих проектів вже реалізуються в українських містах. Зокрема, вони стосуються створення віртуального офісу послуг в Дніпропетровській області "Відкрита влада", інтегрованої системи муніципального управління у Вінницькій міській раді тощо. Ці проекти, як запевняють у компанії "Microsoft", покликані сприяти відкритості влади, полегшенню умов ведення бізнесу, налагодженню ефективної комунікації між владою та громадськістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: