fbpx

В Івано-Франківську процвітає стихійна торгівля на тротуарах

Суспільство 09:52, 14.07, 2015

На вулицях Івано-Франківська є чимало місць стихійної торгівлі, де сільське населення продає продукти прямо на тротуарах. Гостро стоїть проблема із торгівлею на парковці біля магазину "Вопак" на куті вулиць Вовчинецька – Привокзальна.

Про це повідомив в.о. начальника комунального підприємства "Муніципальна інспекція з благоустрою" Степан Кукула сьогодні на оперативній нараді в МВК.

Він зазначив, що найбільше торговців з'являється в період з 14 до 18 години. Для них не вистачає прилавків на так званому ринку, який знаходиться поруч, і тому вони викладають продукцію на тротуарах. Окрім цього, вони не платять за місця на ринку, адже приїжджають всього на кілька годин. А ті люди, які торгують на ринку "секонд-хендом", стоять з ранку і платять за свої місця директору ринку.

Також Муніципальна інспекція з благоустрою працює й на інших місцях стихійної торгівлі. Зокрема, це місцях на вулиці Привокзальній навпроти вокзалу, на Тролейбусній, а також на ринку на Бамі.

"Там і ринку як такого немає. Там немає директора і нема до кого апелювати про прилеглу територію, щоб населення, яке торгує на тротуарі, якимось чином залучити на територію ринку", – розповів Кукула.

Заступник міського голови Зіновій Фітель запропонував створити на ринку на Мазепи асоціацію підприємців, щоб якимось чином узаконити цивілізовану торгівлю і контролювати порядок. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: