fbpx

В Івано-Франківську пройде фестиваль "Свято винограду та вина"

Стиль життя 11:07, 28.08, 2014

30 та 31 серпня в обласному центрі біля міської ратуші під гаслом "Якщо хочеш бути щасливий – посади виноградну лозу" відбудеться фестиваль "Свято винограду та вина".

Начальник відділу туризму Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Устинський наголошує на туристичній привабливості заходу.

"Цей фестиваль є в контексті калейдоскопу фестивалів осіннього періоду, який повинен забезпечити нам притік нових туристів і піднести наш фестивальний туризм на якісно новий рівень. У промисловому туризмі це, зокрема, буде стосуватись вина, винограду, меду", – зазначив Устинський.

"Основною метою нашого свята є відродження і популяризація виноградарства на Прикарпатті", – зазначає заступник голови клубу "Виноградарі Прикарпаття" з технічних питань Василь Зварич.

Для участі у фестивалі зареєструвалося 66 виноградарів, 70% з яких представлятимуть Прикарпаттяі 30% – з інших областей. У програмі передбачено багато заходів як для виноградарів, так і для відвідувачів. Зокрема, відбудеться дегустація винограду, під час якої професійний склад дегустаційної комісії визначатиме переможців у номінаціях "найкрасивіше гроно", "найважче гроно" та "найсмачніший виноград". Дегустаційна комісія визначить також кращі зразки серед сухих, напівсолодких та десертних вин. Переможці отримають цінні подарунки. Окрім цього, відбудеться конференція-семінар "Виноградарство в Україні»", конкурси на тему виноградарства та дегустаційні презентації.

Гості свята зможуть також скуштувати виноград та вино, а також страви автентичної карпатської кухні від асоціації "Великий Карпатський Бренд – Чиста Флора" та ТМ "Смак Українських Карпат". Долучаться до свята і бджолярі, які запропонують карпатський мед від Обласної асоціації розвитку бджільництва "Галичина", а Гільдія медоварів Карпатського краю представить напій "Питні меди".

Захід супроводжуватиме класична музика у виконанні муніципального естрадно-симфонічного оркестру "Бревіс", "Quattro сorde", Капели бандуристів, вихованців Першої вокальної школи Ірини Батюк.

"Ми хочемо створити гармонію вина і класичної музики і цим доносити до мешканців міста і гостей, що споживання вина – це культура, в першу чергу. Це не алкоголь, а культура, і до неї потрібно ставитись відповідно", – каже Василь Зварич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: