fbpx

В Івано-Франківську "Quattro Corde" зіграли хіти народів світу

Культура 19:54, 15.12, 2017

“80 хвилини навколо світу” з музикою. Унікальну подорож вперше влаштували струнний ансамбль "Quattro Corde".

На музичні мандри Анжелу Приходько надихнула улюблена дитяча книга Жюля Верна "Навколо світу за 80 днів". Маршрут ініціатори обрали індивідуальний, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Аби веселіше мандрувати – на розігріві колоритний Аркан. Український народний чоловічий танець, найбільш поширений серед гуцулів  символ горянського життя.

З України прямо на Схід, на Землю Обітованну. Для справжнього перевтілення чоловіки-скрипалі вдягли традиційні єврейські ярмулки. Шалом, панове!

Екзотична музична зупинка – Індія. А потім таємничий і по-мудречому філософський Китай. Відтворити музику Піднебесної – справа не з легких, – зізнається солістка Філармонії Ольга Яблонська.

США, Аргентина, Ірландія. Тут поєдналися легендарний хіт Джорджа Гершвіна Summertime із проникливим Астором П'яццолою. Аргентинський композитор змінив світ та музику танго. Музика кожної країни, як людина, має свій характер.

В гостях добре, а вдома найкраще. Кінцева музична зупинка – Україна. На десерт – колоритна та гуцульська коломийка. Із неповторною дримбою. Кругосвітня подорож викликала бурхливі оплески та гучні овації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: