fbpx

В Івано-Франківську розпочалося "Свято ковалів". ФОТО

Стиль життя 13:03, 06.05, 2016

Сьогодні у франківському "Бастіоні" стартував 14-ий міжнародний фестиваль "Свято ковалів".

На "Свято ковалів" прибули учасники з 10 країн світу: Голландії, США, Білорусі, Польщі, Великобританії, Литви та ще кількох країн. Є також близько 200 майстрів з України.

За словами голови ГО "Свято ковалів" Сергія Полуботька, цьогоріч більшість ковалів задіяні у щорічному пленері "Позитив", інші – працюють над спільною роботою "Брама ковальських міст", яку планують встановити в Івано-Франківську вже влітку.

"Івано-Франківськ входить до асоціації "Кільце ковальських міст Європи". Це була ініціатива "кільця", щоб зробити знак, в якому би були відображені всі міста – його члени і загальна ідея чи мета цієї організації, а також емблема цього "кільця". Ми побудували павільйон для ковалів, поруч якого стара непрезентабельна брама. Ми вирішили її замінити і зробити арт-об’єкт",  розповів Сергій Полуботько.

1

Хук Сенсен з Голландії постійно приїжджає на "Свято ковалів" до Івано-Франківська з 2006 року. Він завжди привозить з собою цікаві ідеї та програми та проводить майстер-класи для учнів Вищого професійного училища №21.

2

"Кожного року все більше стає молодих ковалів. Студенти Вищого професійного училища і студенти з Рівного завжди сюди приїжджають. Ці молоді люди в майбутньому стануть митцями і вмілими ковалями. Я хочу приїжджати сюди щороку, скільки зможу. Я багато подорожую по світу і мені приємно, що тут можна побачити стільки відкритих, щирих і позитивних людей",  зазначив Хук Сенсен.

У фестивалі бере участь і "госпітальєр" з позивним "Скучний". Він коваль-початківець, спеціалізувається на виготовленні холодної зброї.   

3

Окрім цього, учасники долучаться до всесвітньої акції, яка проводиться в Бельгії. Ковалі Бельгії і Великобританії створили спільний проект – меморіальну стелу пам’яті жертв І Світової війни. Всі ковалі світу долучаються до створення маків як символу пам’яті. Стелу встановлять в бельгійському Іпрі.

Фестиваль ковальського мистецтва в Івано-Франківську триватиме ще протягом двох днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: