fbpx

В Івано-Франківську розпочинається 3-ій перегляд сучасного польського кіно

Культура 13:31, 09.11, 2014

В Івано-Франківську сьогодні розпочинається 3-ій перегляд сучасного польського кіно (ПСПК) "Під Високим Замком" 2014, організований Генеральним консульством Республіки Польща у Львові.

У рамках 3-го ПСПК "Під Високим Замком" протягом 9-14 листопада буде показано 22 найновіших художніх (19) і документальних (3) польських фільмів за 30 кіносеансів. Серед них: "Біжи хлопче, біжи”, "Хочеться жити”, "Дівчина зі шафи”, "Чоловік вже (не)потрібний”, "Габріель”, "Іда”, "Маленькі зіткнення”, "Мій полюс”, "Обмануті”, "Джек Стронґ”, "Папуша”, "Під міцним янголом”, "Борислав. Галицька Пенсильванія”, "Освітити темряву” та інші.

У програмі супровідних заходів – зустрічі зі співавтором фільму "Катинь. Листи з раю" Олександром Зінченком та професором Станіславом Ніцєєю, фотографічно-історична виставка "Холодна війна. Коротка історія розділеного світу” та концерт "Cілезієць зі Львова. Вшановуючи Войцєха Кіляра” у виконанні симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії.

Для учнів та студентів передбачили навчальний блок "Урок історії в кіно”, у ході якого демонструватимуть фільми на історичну тематику: "Завтра підемо у кіно”, "Каміння на шанець” та "Попєлушко. Свобода – в нас самих”.

Проект ПСПК "Під Високим Замком", наголошують організатори, носить некомерційний характер, тому вартість квитків буде символічною – 15 грн, а всі кошти, отримані від їх продажу, направлять на покриття організаційних витрат.

Відкриття 3-го ПСПК "Під Високим Замком" 2014 відбудеться у кінотеатрі "Люм'єр" о 17.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: