fbpx

В Івано-Франківську нагородили здібну молодь

Суспільство 15:38, 03.06, 2014

233 учні та їхні наставники отримали нагороди за плідну працю.

В Івано-Франківську відбулось свято-зустріч "Ми – надія твоя, Україно!" за участю представників обласної державної адміністрації, обласної ради, департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту, ректорів та науковців вищих навчальних закладів. Традиційне щорічне свято з нагоди Міжнародного дня захисту дітей розпочалось із хвилини мовчання за полеглими Героями. Після вітального слова директора профільного департаменту Сергія Дерев'янка присутні заспівали Гімн України. А продовжилось свято врученням нагород здібній, творчо обдарованій молоді, яка досягла найвищих результатів у конкурсах, олімпіадах, турнірах та інших змаганнях на всеукраїнському рівні, а також вчителям цих учнів. Загалом, нагороди отримали 233 учні та їхні наставники у 8-ми номінаціях.

Директор департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Сергій Дерев'янко розповів, що найкращі учні та вчителі отримають грошові стимули:

"Ми вважаємо, що навіть за цих складних умов ми повинні віддати належне тій праці, яку здійснили наші діти і педагоги. Крім того, за рішенням керівництва адміністрації, діти, які стали переможцями, будуть отримувати цілий рік стипендію, а випускники – щорічно. Це близько 1100 грн. на учня. А щодо викладачів – ми звернулися до керівництва районів, щоб встановити надбавку до заробітної плати в розмірі 10-15 %".

За результатами виступів учнів на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад область входить у першу десятку серед областей України. Так, у 2014 році 54 учні стали переможцями. Зокрема, І місця здобули 9 учнів, ІІ місця – 18 учнів, ІІІ місця – 27 учнів. Найкращі показники з української мови і літератури: із 8 учасників 7 учнів здобули призові місця.

Добрі результати показує Івано-Франківське відділення Малої академії наук України – у цьому році учні вибороли 24 призові місця. Найбільше учнів-переможців з навчальних закладів Івано-Франківська, Калуша та Долинського району. Серед закладів нового типу почесне місце займають обласний фізико-технічний ліцей-інтернат, українська гімназія №1 Івано-Франківська, Івано-Франківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №5 з поглибленим вивченням німецької мови та природничо-математичний ліцей Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: