fbpx

В Івано-Франківську стартували аудіоекскурсії містом

Суспільство 17:31, 20.10, 2015

Сьогодні в залі засідань міськвиконкому відбувся офіційний старт аудіоекскурсій Івано-Франківськом. Відтепер ознайомитися з історико-культурною спадщиною нашого міста або прогулятися романтичними вуличками та довідатися про загадкові таємниці можна за допомогою аудіогідів.

На вибір слухача пропонуються 2 аудіотури – "Івано-Франківськ загадковий" та "Івано-Франківськ для закоханих". Важливо, що з Івано-Франківськом можна познайомитися не тільки українською мовою, але й англійською, польською, німецькою та російською.

Історія створення аудіоекскурсій розпочалася разом з виконанням проекту "Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі", що був співфінансований з коштів ЄС у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна. Виконувала цей проект ГО "Туристична Асоціація Івано-Франківщини" разом з партнерами – виконавчими комітетами Івано-Франківської, Коломийської та Львівської міських рад, Люблінською регіональною туристичною організацією і Фундацією "Академія Обивательська" (Польща). Загальний бюджет проекту для виконавчого комітету Івано-Франківської міськради становив 23 250,00 Євро, в т. ч: грант для МВК – 10 250,00 євро, решта – власний внесок МВК – 13 000,00 євро. Загальною метою проекту було збільшення щорічної кількості туристів, відвідувачів шести цільових міст – Івано-Франківська, Львова, Коломиї, Любліна, Замостя, Пшеворська (Польща) – як ключових центрів міського культурного туризму Західної України та Східної Польщі.

У рамках проекту для Івано-Франківська було закуплено 30 пристроїв для аудіоекскурсій, встановлено 60 інформаційних покажчиків, надруковано 6000 туристичних путівників англійською, польською та українською мовами, випущено 30 000 туристичних мап українською, польською та англійською мовами, 12 000 промоційних листівок та 200 плакатів, видано 600 примірників спільної брошури для промоції спільного міського культурного туру та міського культурного туризму. Також було розроблено Стратегію спільних дій для розвитку та промоції міського культурного туризму й підписано Меморандум про співпрацю з розвитку туризму між цільовими містами проекту.

Цьогоріч місто також запропонувало для гостей та мешканців Івано-Франківська ще один новітній туристичний продукт – мобільний додаток до смартфонів і планшетів "Івано-Франківськ для туристів". Цей продукт розроблено спеціалістами виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) й Академії е-врядування Естонії. Мобільний додаток містить загальну інформацію про Івано-Франківськ, телефони першої необхідності, інформацію про події та новини, перелік банківських відділень, урядових установ, медичних, освітніх, спортивних та розважальних закладів, а також готелів та ресторацій. Окрім того, за допомогою мобільного додатку можна дізнатись про п’ять різноманітних туристичних маршрутів, на яких є 31 точка з історичними пам’ятками й аудіозапис на чотирьох мовах. Крім цього, додаток пропонує інформацію про відстань, час і точки маршруту, адреси пам’яток архітектури та фотогалерею. На усіх історичних пам’ятках, що входять до цих маршрутів, встановлено інформаційні вказівники з qr-кодами. Після сканування такого коду за допомогою планшета чи смартфона користувачу відразу відкриється інформація про цю точку маршруту та буде доступний аудіотур. Додатком можна користуватися на чотирьох мовах: українській, англійській, польській та німецькій. Цей проект повністю профінансовано Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) – близько 50 тисяч євро.

Наприкінці зустрічі усі присутні були запрошені на першу аудіомандрівку Івано-Франківськом.

Для довідки та з приводу тематичних запитань просимо звертатися до начальника відділу міжнародних відносин і туризму управління економічного та інтеграційного розвитку МВК пані Оксани Шийчук. Контакти: вул. Грушевського, 21, каб. 804; тел./факс: 55-20-65; email: uzzt@mvk.if.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: