fbpx

В Івано-Франківську волонтери організації "Чотири лапи" стерилізуватимуть собак

Суспільство 11:41, 20.08, 2014

Волонтери організації "Чотири лапи" приїхали до Івано-Франківська, щоб разом з БО "Дім Сірка" провести стерилізацію собак.

"Чотири лапи" реалізують програму "Допомога безпритульним тваринам", у рамках якої відловлюють собак, стерилізують, ідентифікують, реєструють, після чого повертають на місце. Від організації працюватимуть сім волонтерів на двох спеціально обладнаних машинах-"клініках" – це машина-амбулаторія, де проходять операції, та "клініка" для відлову безпритульних тварин.

"Ми хочемо показати місту шлях гуманного вирішення проблеми з безпритульними тваринами", – зазначила координатор проекту Олександра Лісчишина.

У відлові собак сприятимуть волонтери БО "Дім Сірка", які вже підготували перелік місць, де живуть безпритульні собаки. Їх забиратимуть всього на 24 години, оскільки стерилізація займає саме стільки часу, тоді як у Франківську після такої операції тварина "відходить" тиждень.

Проект фінансується за рахунок благодійних внесків з європейських країн – Австрії, Німеччини, Швейцарії та інших. Волонтер-ветеринар Євген Балук розповідає, що в Європі проблему безпритульних тварин вирішили вже давно.

"Там такої проблеми нема. Перед тим як заводити тварину, майбутній господар має обійти дуже багато інстанцій, підписати багато паперів, щоб у разі, якщо він її потім викине на вулицю, його могли би мало не посадити. Там дуже строго на рахунок цього. Там тварини ідентифікуються. І навіть якщо загубиться, то її знайдуть", – розповідає Євген.

Стерилізуватимуть собак у Івано-Франківську протягом двох тижнів. Минулого разу протягом 10 днів перебування у місті стерилізували 207 собак. Це річна норма для місцевого КП "Полігон ТВП", яке також проводить стерилізацію тварин.

Як повідомляв КУРС раніше, у фінансуванні проекту допоможе і місцеве населення, яке візьме участь в аукціоні побачень з відомими іванофранківцями. 

З такою благодійною місією волонтери вже побували в 19 містах України. У деяких з них двічі, у тому числі й в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: