fbpx

В Івано-Франківську студенти з Індії святкували Дівалі. ВІДЕО

Стиль життя 15:39, 09.11, 2018

"Happy Diwali!", або – щасливого Дівалі – бажають цими днями один одному громадяни Індії. Вітання дуже схоже на українське новорічно-різдвяне. Та й саме свято багато чим нагадує місцевий зимовий празник.

Для індусів Дівалі – найбільш очікуване торжество у році. Тож хто за певних обставин не може відзначити його вдома, про традиції не забуває і в іншій країні. Так маловідоме свято змогли побачити іванофранківці. Іноземні студенти Медуніверситету підготували справжнє шоу. Із піснями, танцями та показовими бойовими виступами, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Запалення вогнів посеред ночі, розповідають індуси, знаменує також повернення людства з темряви до світла. На святі Дівалі обов’язково для всіх – "пробудитися від глибокого сну незнання й поєднатися з Вищим світлом". Роблять це медитуючи. Тому йога для представників південноазіатської країни – теж частина національної культури.

Зазвичай молодь із Індії святкує Дівалі у вузьких колах земляків. Та цього року разом із деканатом факультету підготовки іноземних громадян вирішили організувати відкрите дійство. Заступник декана з виховної роботи Світлана Родчин каже, за час роботи зі студентами й сама від них багато чому навчилася. Натомість індійська молодь, перебуваючи в Україні, опановує місцеву культуру і мову.

Нині в Медуніверситеті навчається близько 700 студентів-індусів. Хто не долучився до показових виступів, активно підтримував земляків у глядацькій зоні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: