fbpx

Колковський виголосив останнє слово у суді – сьогодні буде вирок

Суспільство 10:58, 19.02, 2015

Івано-Франківський міський суд сьогодні завершить розгляд справи екс-депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського, якого звинувачують у шахрайстві та отриманні хабара. Підсудний виголосив останнє слово.

Підсудний екс-депутат-свободівець Володимир Колковський в останньому слові заявив, що провину визнає та щиро розкаюється у злочині. Розповів, що вже багато разів каявся перед родиною за те, що вони змушені були пережити. Також підсудний попросив вибачення у колеги по міській раді депутата Володимира Балагури, який проходив у справі як свідок, за незручності, яких тому довелося зазнати. Колковський також просив вибачення у власників квартир, які придбали в його будівельної компанії житло, але досі його не отримали. Підсудний подякував родині Оришків – колег по бізнесу – за те, що вносили за нього заставу. 

Насамкінець Володимир Колковський попросив вибачення в однієї людини, яку дуже любить. Прізвища не назвав.

Він також звернувся до суду з проханням не позбавляти його волі.

Вирок у справі буде оголошено сьогодні о 13:15.

Нагадаємо, розгляд цього кримінального провадження суд розпочав у травні минулого року.

Прокуратура висунула Колковському обвинувачення у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Будучи депутатом міськради, Колковський організував угоду з вимаганням та отриманням хабара за видачу необхідних дозволів і документів на будівництво. Угода організована між директором ТзОВ  “ЛКМ-Інвест” Віктором Ломеєм та екс-директором департаменту містобудування та архітектури МВК Олегом Гаркотом.

Пізніше прокуратура висунула Володимиру Колковському обвинувачення за ч. 2 ст. 190 ККУ – шахрайство. Згідно з актом, обвинувачений шляхом обману виманив у Ломея 10 тисяч доларів. За ці гроші підозрюваний обіцяв домовитися з головою “однієї з депутатських фракцій” (вочевидь, “Свободою” – КУРС) про виділення підприємцю в оренду терміном на три роки земельної ділянки площею 1,12 га для обслуговування житлових приміщень.

У кінці жовтня 2012 року року Колковського оголосили у міжнародний розшук, а через кілька тижнів затримали у Хорватії та екстрадували в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: