fbpx

В Івано-Франківську урочисто підняли 6-метровий Державний прапор України. ФОТО

Суспільство 09:58, 23.08, 2018

Сьогодні, 23 серпня, відзначаємо День Державного Прапора України. З цієї нагоди на Вічевому майдані відбулися урочистості за участі представників влади, духовенства, бійців та ветеранів, а також звичайних містян.

Кілька сотень франківців прийшли на подію. 

Церемонія розпочалася із освячення прапора. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто поклав життя за волю і незалежність України.

Право підняття Державного Прапора спільно з керівниками області та міста надали голові станиці Галицького братства вояків УД УНА "Галичина" Михайлу Мулику, ветерану визвольних змагань Роману Яремаку, учаснику бойових дій на Сході України Павлу Ткачуку та сину загиблого у боях під Іловайськом Романа Грицика.

"Сьогодні ми святкуємо велике свято, свято нашого прапора, всіх тих, хто боровся за незалежність України", – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. 

1Він відзначив, що День Державного Прапора – свято не менше за День Незалежності України, адже тисячі бійців поклали за нього життя протягом всієї історії України.

Мер також нагадав, що вчора до Польщі прибула українська делегація, яка сьогодні розпочне впорядкування могил український воїнів, що полягли за часів Другої світової війни та поховані на теренах сусідньої держави. Марцінків також відзначив, що днями відправили гуманітарну допомогу у Волноваський район на Донеччині.

"Ми зараз робимо ті кроки, які повинні були робити вже давно", – додав міський голова.

Зазначимо, до цієї події комунальний департамент Івано-Франківська придбав новий 6-метровий прапор.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: