fbpx

В Івано-Франківську в останню путь провели владику Софрона Мудрого

Суспільство 18:24, 02.11, 2014

31 жовтня на 92-му році життя помер єпископ-емерит Івано-Франківської архієпархії Софрон Мудрий. В останню путь владику проводили сотні містян, чиновники і духовенство.

Софрона Мудрого знали й поважали як священика, наставника, філософа та інтелектуала. Чималий вклад він зробив у розвиток Греко-католицької Церкви у часи Союзу, коли церкви були закриті для українців. Не припиняв свою діяльність і до останніх днів, пропагуючи людяність, доброту, повагу один до одного і віру в Бога, пише ГК.

"Відійшла із земного життя дуже важлива і велика постать української Греко-католицької Церкви,  розповідає отець Олег Червак, настоятель храму святих Варвари і Сави. – Владика Софрон був довголітнім ректором нашої семінарії у Римі, тим світлом, яке просвітлювало серця, уми та душі українців. Написав багато книг про історію Церкви. Заснував духовну академію і приклав чималих зусиль до відновлення семінарії. Був милосердною людиною, таким, що завжди підкаже, допоможе, настановить на шлях істинний семінаристів та священиків".

1

2

3

4

5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: