fbpx

В Івано-Франківську важкохворим дітям збирають кошти на лікування

Суспільство 12:51, 10.06, 2015

В Івано-Франківську ГО "Медична фундація Прикарпаття" презентувала проект "BELIEVE. Мрію! Вірю! Живу!", метою якого є підтримка важкохворих діток з Івано-Франківська та області, яким необхідна допомога небайдужих людей.

Члени "Медичної фундації Прикарпаття" моніторять ситуацію в області щодо важкохворих дітей та шукають людей, які готові фінансово допомогти.

Ініціатор проекту Христина Леськів розповіла, що перших дітей, яким вирішили допомогти, знайшли за допомогою ресурсу ubb.org.ua. Взяли під опіку двох дітей.

"Аліна Глухова – це дитина після внутрішньочерепної травми. Вона була побита вітчимом до напівсмерті. І на цей час дитина не говорить, не бачить, не може самостійно рухатись. Друга дитина – Соломія Хемій. В неї є епілептичний статус, їй три рочки, а захворювання розпочалося у віці 3 місяці. Батьки знайшли клініку в Ізраїлі, яка їй готова допомогти",  розповіла Христина Леськів.

На лікування потрібні чималі суми. Для Аліни Глухової потрібно було зібрати близько 260 тисяч гривень. Але частину суми вдолося зібрати через сайт ubb.org.ua, а зараз залишилося зібрати близько 80 тисяч гривень.

Для Соломії Хемій вже зібрали кошти на саме лікування, але поки що не вистачає на дорогу до Ізраїлю, проживання там і, можливо, докуповування якихось препаратів. День перебування у клініці вартує 160 $. Загалом, поїздка може обійтися в 10 тисяч доларів.

Мама Соломії Оксана Хемій розповіла, що з хворобою дитини бореться давно. Її симптоми досить шокуючі. Дитина впадає в приступи епілепсії 2-3 рази на тиждень, інколи буває 2-3 рази на місяць. Щодо допомоги на лікування дитині люди реагують інколи жорстко.

"У зв’язку із ситуацією в Україні люди нам інколи телефонують і кажуть: "Якщо ви хочете жити, вам потрібно дитину відпустити. Відпустіть, бо ми хочемо жити і збираємо кошти на АТО, а діти такі нехай помирають, щоб вони не були інвалідами". Такі "доброзичливі" люди. Ми боремось, намагаємось знайти людей, які можуть нам посприяти", – розповіла Оксана Хемій.

"Медична фундація Прикарпаття" продовжує збір коштів, звертаючись до усіх небайдужих.

Якщо людина має бажання, щоб її гроші цілеспрямовано пішли на допомогу певній дитині – організатори мають офіційний рахунок 4149-6053-9534-4732 Ткачук Андрій Володимирович (голова ГО "Медична фундація Прикарпаття"). Також батьки не відмовляться від готівки, щоб не сплачувати комісії банку. Їх контакти можуть надати члени громадської організації. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: