fbpx

В Івано-Франківську вдосконалюють транспортну інфраструктуру. ВІДЕО

Суспільство 15:15, 20.10, 2017

Транспортний рух в Івано-Франківську удосконалюється. Водночас затори та інші незручності як для водіїв, так і для пішоходів нікуди не зникли. Проте фахівці запевняють, що з кожним роком ситуація в місті покращуватиметься.

Водій з багаторічним досвідом Михайло не завжди використовує власний автомобіль, щоб добратися до центру з Пасічної. Проблема у тому, щоб правильно припаркуватися у центральній частині міста, а за неправильне паркування можна отримати штраф. Втім, Михайло визнає, що ситуація з трафіком у місті складна, та не найгірша в Україні, йдеться в сюжеті ОТБ "Галичина".

Начальник відділу інфраструктурної політики департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Назарій Рогів розповідає, що вулиці фахівці розглядають комплексно, щоб було зручно не тільки водіям громадського та приватного транспорту, а й пішоходам та велосипедистам. Для цього вивчають транспортне моделювання та руховий потік.

"Стояло пріоритетом забрати транзитний рух з центральної частини міста. Тобто, якщо вам потрібно приїхати в центр, ви таку можливість маєте. Створенням таких паркувальних зон знімається транзитний потік, коли люди їдуть з одного кінця міста в інший через центр. Так не треба робити. Люди самі повинні розуміти, що постійно їдучи через центр, вони створюють незручність для тих всіх відпочиваючих, які знаходяться у центральній частині міста. Краще її об'їжджати", – пояснює Назарій Рогів.

Він додає, що у центрі можна припаркуватись, але за це потрібно заплатити. Якщо ввести плату за проїзд центральною частиною міста, то водії замисляться, чи варто їм платити за транзит. 

Взнаки дається і ще радянське планування вулиць у 4 метри та інші стандарти, які давно потрібно змінювати у зв'язку зі збільшенням кількості транспорту в Івано-Франківську.

"Коли ми робимо нові проекти, ми звужуємо смуги до мінімально допустимих стандартів, і те місце, яке вивільняється, ми використовуємо, наприклад, для смуги для паралельного паркування, – зазначає Рогів. – Раніше по місту була нанесена осьова лінія, яка розділяла напрямки для руху, а паркувальних місць не було передбачено. Водії не розуміли, як цю ситуацію трактувати – чи можна тут зупинятися, чи ні".

Щоб покращити транспортний рух в Івано-Франківську, зробити його доступним для всіх, незабаром розпочнеться будівництво нового моста у Пасічну та доведуть до завершення паркінг на вулиці Мельника. Допомагають у створенні комфорту та виявленні проблемних зон представники патрульної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: