fbpx

В Івано-Франківську відбулися урочистості з нагоди 80-річчя Першого Українського Жіночого Конгресу

Культура 09:00, 08.09, 2014

Цими вихідними в Івано-Франківську відбулися урочистості з нагоди 80-річчя Першого Українського Жіночого Конгресу, який проходив у місті Станиславові 23-27 червня 1934 року.

В 1994 році було організовано Другий Світовий Конгрес Союзу Українок, а цьогоріч обласний центр Прикарпаття вже втретє приймає делегаток та гостей Конгресу.
На заході були присутні священнослужителі різних конфесій, представники громадських організацій та обласної влади. Про це повідомили КУРСу в Івано-Франківській ОДА.
У рамках Конгресу відбулася презентація виставок архівних матеріалів з історії діяльності  Всеукраїнської організації Союзу Українок, нових видань жіночих організацій, обговорення доповідей щодо діяльності Конгресу.
За словами голови світової федерації українських організацій Орисі Сушко, основною метою конгресу, передусім, є спроба донести суспільству інформацію про важливу роль жінки у контексті сьогодення. На її думку, діяльність жіночих громадських організацій має важливе значення, адже вона впливає на перебіг подій, виконуючи свою історичну місію.
Від імені керівництва облдержадміністрації та працівників культури і мистецтва Прикарпаття учасників Конгресу привітав начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак. Він подякував учасницям громадських організацій за сумлінну працю, яка, за його словами, є прикладом і дає наснагу не тільки чоловікам, а й усій українській спільноті та громаді. Володимир Васильович також висловив слова подяки представницям жіночих організацій, які функціонують за межами України.

"Хочу подякувати нашим берегиням, представницям жіночих організацій із Сполучених Штатів Америки, Канади та інших держав, зокрема, за велику, плідну роботу, – сказав Володимир Федорак. – Завдяки вашим зусиллям збереглася автентичність культури, не тільки говірки чи, скажімо, етносу, мови, але й традицій в усіх жанрах української народної творчості".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: