fbpx

В Івано-Франківську відбувся "Благодійний вечір для благородних людей"

Суспільство 21:30, 27.11, 2014

27 листопада у приміщенні ресторану "Надія" в Івано-Франківську відбувся "Благодійний вечір для благородних людей", метою якого був збір коштів на ремонт приміщення обласного центру паліативної допомоги.

Участь у заході взяли представники духовенства, чиновники, лікарі та бізнесмени. Жертвували кошти у скриньку при вході в зал. А також ті, хто особливо ретельно готувався до благодійного вечора, взяли участь в аукціоні, на якому були виставлені роботи місцевих митців.

"Ми, іванофранківці, можемо гордитись тим, що не робимо це під тиском чи заради якогось піару, а робимо це насправді для того, щоб допомогти тим людям, які не можуть обійтися без нашої допомоги, – зазначив директор департаменту охорони здоров'я Роман Мельник, і додав:  Я не можу сказати, що влада геть не має грошей. Ми просто на сьогоднішній день в такому дивному становищі. Але це є потреба суспільства".

Головний лікар хоспісу Ірина Слугоцька нагадала присутнім про важкі умови, в яких змушені доживати життя онкохворі, і нагадала, на що підуть зібрані кошти:

"Кошти, зібрані на цьому вечорі, підуть на ремонт системи водовідведення хоспісу, на встановлення вентиляційної системи в палатах, бо це необхідно як для пацієнтів, так і для персоналу, а також на ремонт і облаштування консультативного відділення. Так само ми поділимось із нашим дитячим паліативним відділенням тому, що їм так само потрібно апарат для штучного дихання для дітей",  розповіла Ірина Слугоцька.

Деякі гості прийшли не з порожніми руками. Так, підприємець, депутат міської ради Світлана Оришко привезла цілу машину памперсів для хоспісу.

"Кожна людина не має бути байдужа до цієї проблеми. Ці проблеми – не набуті сьогодні-завтра, а вони в нас були, є і будуть. Допомогти людям побороти їхні хвороби та десь полегшити їм життя, яке залишилося, я думаю, що це обов’язок кожної людини",  зазначила бізнесвумен.

Запрошеним гостем вечора став народний артист України Віктор Павлік. Співак розповів журналістам, що його участь  справжнє диво, адже через щільний графік концертів обрати вільну дату досить складно. Але за дивним збігом обставин саме вечір 27 листопада виявився вільним.

"Я підтримую цю акцію тільки своїм виступом. Все, що я роблю в житті і для АТО, і взагалі благодійне, я підтримую тим, що я вмію робити, – тим, що мені Господь дав в дар, тобто співаю",  сказав Віктор Павлік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: