fbpx

В Івано-Франківську відкриється центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB

Суспільство 10:27, 11.08, 2015

Центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB розміститься у будівлі колишньої 8 школи на вулиці Гординського, 10. Приміщення надане орендарям в безоплатне користування на певних умовах.

Сьогодні міський голова Івано-Франківська підписав договір про безоплатне користування приміщення з головою правління Міжнародного благодійного фонду "Сід Форум Україна" Дмитром Подолєвим.

Мережа центрів підтримки інновацій та підприємництва iHUB була заснована завдяки сприянню МЗС Королівства Норвегія та Посольства Королівства Норвегія в Києві за ініціативою організації "Сід Форум" у 2014 році. Проект покликаний допомагати молодим стартап-компаніям створювати власні високотехнологічні продукти та експортувати їх на світовий ринок, що сприятиме підвищенню ВВП та притоку іноземного капіталу в Україну.

"Цей проект дасть можливість нашим людям не виїжджати з Франківська і з України, а реалізовувати себе тут. Ні для кого не секрет, що наші ІТшники користуються попитом у світі. Хай вони створюють тут програмні продукти і експортують їх за кордон", – зазначив Віктор Анушкевичус.

Згідно з підписаним раніше меморандумом між сторонами, фундація "Сід Форум Норвегія" зобов’язується залучати та управляти міжнародними грантовими програмами для забезпечення ефективної роботи бізнес-інкубатора iHUB.

У свою чергу, міжнародний благодійний фонд "Сід Форум Україна" планує здійснювати щоденне управління бізнес-інкубатором, проводити навчання молодих підприємців щодо сучасних методів ведення бізнесу та взаємодії з потенційними інвесторами шляхом використання закордонних навчальних програм із залученням іноземних експертів зі світової мережі "Сід Форум". Окрім цього, фонд всебічно підтримуватиме молодих підприємців задля комерціалізації їх розробок та здійснюватиме підготовку матеріалів про спільні заходи, висвітлюватиме прогрес розвитку суб’єктів інноваційної підприємницької діяльності.

За попередніми прогнозами, центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB з'явиться вже за два місяці.

Як повідомляв КУРС, приміщення на вулиці Гординського, 10 вже близько 8 років не використовується і перебуває у занедбаному стані. Воно знаходиться на балансі управління освіти. На сесії міської ради йшлося про те, що нові орендарі, які планують створити там центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB, здійснять ремонт приміщення та заміну внутрішніх мереж. Депутати тоді проголосували за те, щоб договір затвердив виконавчий комітет, враховуючи пропозиції, висловлені на сесії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: