fbpx

В Івано-Франківську відкрилася виставка портретів Сергія Горічка

Культура 11:30, 07.12, 2014

У фортечній галереї "Бастіон" в Івано-Франківську місцевий фотограф Сергій Горічок відкрив свою першу персональну виставку "Тет-а-тет"

До експозиції увійшло 16 портретів звичайних перехожих – мешканців міста. Переважно це старші чоловіки, що і робить цю виставку особливою.

"Портрет – мій улюблений жанр фотографії. Людське обличчя є дуже цікавим, у ньому відбивається світло і тінь душі. Життя залишає на обличчі свій відбиток досвіду. Кожне обличчя по-своєму неповторне… За кожним обличчям – таємниця людської долі: радощів і страждань, звершених надій і гірких розчарувань, любові та ненависті, віри та безнадії.

Обличчя мінливе. Цікаво і нелегко фотографувати портрет – зловити характер людини в міміці, погляді, емоційному посилі. Важливо, щоб портрет був щирим, без штучного позування… нерідко перед фотокамерою такою людина буває тільки мить", – вважає Сергій.

Одна із робіт, представлених в експозиції, відправиться на міжнародний конкурс портретів. Автор звертається до глядачів із проханням залишати коментарі до фотографій та визначити найкращу.

Виставка у "Бастіоні" триватиме до 20 грудня.

Зазначимо, Сергій Горічок є засновником проекту "СЕЛФІ-МАНІЯ" . Його учасники активно діляться власними "селфі"-фотографіями. Селфі  різновид автопортрета, що полягає у фіксації самого себе на фотокамеру, іноді за допомогою дзеркала, шнура і/або таймера. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: