fbpx

В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку Володимирові Грабовецькому

Суспільство 23:37, 03.06, 2016

Сьогодні, 3 червня, у рамках програми "Івано-Франківськ – місто героїв" урочисто відкрили та освятили 52-у анотаційну дошку. Пам'ятка розміщена на фасаді читального залу центральної міської бібліотеки і присвячена видатному українському вченому, історику Володимиру Грабовецькому.

Рівно півроку тому у віці 88 років він пішов з життя, передає прес-служба МВК.

Володимир Грабовецький був істориком, доктором історичних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України, засновником і директором Історико-меморіального музею О. Довбуша, академіком Академії наук Вищої школи України НАН України. На відкритті дошки слова пошани вченому висловив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, ректор Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Ігор Цепенда, син професора Богдан Грабовецький.

"Коли ми тільки запроваджували "Івано-Франківськ – місто героїв", багато скептиків було проти. Але тепер бачу, як вони помилялись. І кожною новою дошкою це доводимо, адже вшановуємо справді гідних людей. У такий спосіб знайомимо з ними не лише мешканців, але й гостей Івано-Франківська. Сьогодні відкриваємо дошку Володимирові Грабовецькому теж недаремно. Це був справді видатний іванофранківець, почесний громадянин міста, світоч української науки. Не дороги і будинки творять місто, а ті люди, які працюють заради нього. І одним з таких був професор Грабовецький", – зазначив Руслан Марцінків.

Читати також: У франківському музеї відкрили меморіальну кімнату, яку присвятили професору Грабовецькому 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: