fbpx

В Івано-Франківську відкрили книгарню в легендарному місці "Під лиликом"

Стиль життя 20:33, 31.10, 2015

31 жовтня відбулося врочисте відриття книгарні-галереї "Під лиликом", що розташована в Івано-Франківську на вул. Шевченка, 12.

"Відкрити книгарню в рідному місті було моєю дитячою мрією", – розповів власник закладу Дмитро Шегда.

Його мрію розділила і помогла втілити у життя дружина Дарина. 

У книгарні вже налагодили співпрацю з відомими українськими видавництвами. Окрім цього, в асортименті клієнти зможуть знайти літературу різними мовами світу. Вже наступного тижня до Франківська привезуть книги з Парижа та Брюсселя.

"Під лиликом" можна придбати не тільки книги, але картини франківських художників та якісні сувеніри, здебільшого місцевого виробництва. 

Книгарня відкрилася в одному з приміщень культогового в 90-ті роки кафе "Під лиликом", яке було базою для письменників і художників вже зрілого "Станіславського феномену", а також членів "Студентського братства". 

"Питання, яку назву обрати для книгарні, не стояло, адже історія цього простору для мене з Дарою є дуже важливою. Відкриття книгарні – це перший крок у відродженні історії цієї місцини  будівлі і саду. Що саме тут буде, нехай наразі залишиться таємницею, але можу сказати, що відроджувати "Під лиликом" буде Тарас Прохасько",  розповів Дмитро Шегда. 

Про феномен культового кафе на відкритті розповідали митці, які свого часу були його завсідниками. Спогадами ділилися Галина Петросаняк, Тарас Прохасько, Мирослав Яремак, Юрій Андрухович. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: