fbpx

В Івано-Франківську відкрили першу в Україні "Кімнату позитиву". ФОТО

Суспільство 20:32, 20.12, 2018

Сьогодні, 20 грудня, в Івано-Франківському обласному фтизіопульмонологічному центрі відбулось відкриття "Кімнати позитиву" для дітей.

Щороку близько 200 дітей Івано-Франківщини перебувають у цьому закладі на лікуванні, інформує Бліц-Інфо. Протягом терапії, яка триває від 2 до 9 місяців, діти не мають можливості відвідувати школу, залишаються ізольованими від своїх друзів та родини. Саме тому тут створили "Кімнату позитиву". Це комфортний та яскравий простір, де діти зможуть проводити свій вільний від процедур час, читати, наздоганяти шкільну програму та розвивати творчі навички.
Мама трирічного Станіславчика Анна Сєрих каже, що тут все створено для дітей.
"В першу чергу я звернула увагу на намет, дітки ним задоволені, напевне, найбільше. Переважно весь вільний час малеча проводить тут, бо у звичайній кімнаті так не пограєшся. Ще тут є іграшки як для дівчаток, так і для хлопчиків. У кімнаті панують тепло та затишок", – розповідає жінка.
У кімнаті передбачається 4 зони: творча, ігрова, читальна та освітня зі спеціально підібраними дитячими іграшками та матеріалами для розвитку. Відділення має свого штатного вчителя, який проводитиме заняття з дітьми у кімнаті, а місцеві волонтери зможуть організовувати дозвілля та цікаві творчі заняття.
За словами завідувача відділення легеневого туберкульозу та менінгіту для дітей ОФПЦ Оксани Голубчак, така кімната є першою в Україні.
"Кімната позитиву" перша в Україні. Тут дітки, які лікуються від 3 до 6 місяців, мають можливість весело провести час. Кімната потрібна для того, щоб малюки, крім ліжка, побачили позитив і на хвилинку забули, що вони в лікарні", – каже Голубчак.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: