fbpx

В Івано-Франківську відсвяткували перше "тверезе" весілля

Стиль життя 10:21, 17.10, 2015

Проект "Тверезе весілля" стартував 13 серпня 2015 року з повідомлення ведучого і шоумена Олега Андрухіва про те, що він готовий тамадувати безкоштовно на безалкогольному весіллі.

На його підтримку відгукнулась весільний координатор Ірина Станіславська. Згодом до них долучилась команда людей, готових підтримати цю ініціативу, передає Фіртка.

Спочатку до участі у проекті зголосилися дві пари, але одна з них усе ж відмовилася від участі в проекті. Тож нареченою стала донька чемпіонки світу з шашок з Івано-Франківська Ольги Балтажи – Анна, яка побралась зі своїм коханим Степаном.

Для новоствореної молодої сім’ї команда фахівців весільної індустрії влаштували “тверезе весілля” в готелі-ресторані “Хмельницький”. На гуляння молодята запросили близько 60 гостей.

За словами Ірини Станіславської, основною умовою “тверезого весілля” є відсутність будь-якого алкоголю. Тому на столах та у келихах молодої пари буде вода, сік чи узвар.

“Сьогодні у нас обмеження на весь алкоголь, навіть на пиво та домашнє вино. Це мають забезпечити як молода пара, так і їхні гості. Звісно, ми не перевірятимемо на тесті гостей наречених, адже довіряємо парі, яка зголосилась на умови проекту. Ми віримо, що українське весілля може бути веселим без алкоголю. Протягом місяця часу у нас зібралась потужна команда, зокрема, залучились такі нетипові для весілля спеціалісти як юристи, дизайнери інтер’єрів, магазини білизни, туристичні студії, які не завжди працюють на весіллі. І сьогодні ми, зі свого боку, готові працювати безкоштовно або за мінімально лояльну оплату задля проведення цього весілля. А молодята та їхні гості повинні дотриматись єдиної вимоги – відсутності алкоголю на святі”,  розповіла весільний координатор та співорганізатор проекту “Тверезе весілля” Ірина Станіславська.

Організатори також вірять, що цей проект не буде одноразовим, а матиме своє продовження.

На думку Олега Андрухіва, алкоголь є основною проблемою суспільства.

“Я веду тверезий спосіб життя вже більше чотирьох років. Не знаю жодної людини, якій алкоголь дав життя, але знаю багато людей, яким алкоголь зіпсував чи навіть забрав життя. Тому я вирішив зробити такий волонтерський вчинок і сказав, що готовий провести безкоштовно “тверезе” весілля. Дуже приємно, що багато людей долучились до цієї ініціативи. Зібралась команда з понад 50 людей, які безкоштовно сьогодні працюють, крім цього, знижку на проведення такого свята надав ресторан. Проте це не моя ідея, адже колись давно українці також робили тверезі весілля. До приклад, Степан Бандера, у нього також було безалкогольне весілля. Однак є дуже багато людей, які зацікавлені в тому, щоб українці пили, тому що вони на цьому заробляють мегаприбутки. А це геноцид нації. Людина народжується тверезою, і це і є її природний стан”, – впевнений Андрухів.

Крім того, тамада наголошує, якщо буде свідома молодь, яка бажатиме також влаштувати “тверезе весілля”, він проводитиме їх безкоштовно і надалі.

“Мова не про тих, кому релігійна організація чи віра не дозволяють пити, а про тих людей, які роблять такий свій свідомий вибір. Я готовий з такими людьми спілкуватись. Мені ні релігія, ні матеріальний стан не забороняють пити, та я цього не роблю свідомо. І шлях тверезих людей  це дуже важкий шлях, а шлях людей, які вживають алкоголь, – це шлях лінивих людей”,  резюмував Андрухів.

Тож молодята відсвяткували традиційне українське весілля, з різноманітними конкурсами та розвагами, проте без спиртного.

Крім цього, організатори передбачили для молодят сюрпризи. Зокрема, подарунком для молодят став тур різними містами Західної України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: