fbpx

В Івано-Франківську відзначили День Героїв

Наша історія 13:31, 23.05, 2014

В Івано-Франківську біля пам'ятника засновника ОУН Євгена Коновальця відбулася панахида та урочисте віче, приурочені до Дня Героїв.

Вшанувати пам'ять героїв зібралися представники духовенства, органів влади та громадськість міста. Цьогорічне відзначення Дня Героїв набуло особливо забарвлення у зв'язку із нещодавніми подіями. 

Віче традиційно розпочалось із панахиди за полеглими. Після цього представники обласної та міської влади поклали вінки та квіти до пам'ятника Євгену Коновальцю. У своєму слові посадовці згадували усіх борців за волю українського народу, у тому числі й героїв Небесної сотні, які поповнили цього року їх ряди.

Голова Рогатинського братства вояків ОУН-УПА Іван Михайлович Журавінський вважає, що нові жертви — це продовження історичної боротьби українських націоналістів:

"Дуже доречно, що згадуємо молоденьких героїв, які за українську справу поклали свої голови. Маємо на увазі Небесну сотню. Навіть цієї ночі маємо трагічні випадки — близько 16 хлопців загинуло (сутички на Сході України — ред.). Це, як кажуть, продовження нашої історичної боротьби ОУН-УПА".

Історична довідка:

У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, святкувати День Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття»: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: