fbpx

В Івано-Франківську вшанували пам'ять чорнобильців. ФОТО

Суспільство 12:36, 26.04, 2018

Сьогодні в Івано-Франківську біля пам'ятника чорнобильцям Прикарпаття відбулося віче-реквієм на вшанування жертв Чорнобильської трагедії 1986 року, участь у якому взяли чорнобильці, представники духовенства, влади області та міста, а також громадськості.

Спершу учасники віча-реквієму заспівали гімн, після чого отці відправили панахиду.

Після покладання квітів до підніжжя пам'ятника слово взяв міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Сьогодні ми вчергове прийшли віддати шану нашим братам і сестрам, які врятували Україну, Європу і світ від ще більшої Чорнобильської трагедії. Пригадую, мені тоді було 7 років. Батько був головним лікарем у лікарні. Тоді всі пожежники у першу ніч виїхали на ліквідацію, перші швидкі поїхали. З Бобровиці, де я мешкав, до Чорнобиля було по прямій 120 км. Чорнобиль на довгі роки змінив території нашої держави", – сказав мер.

Він також зазначив, що в Івано-Франківську зареєстровано 1137 чорнобильців.

"На жаль, щороку зменшуються пільги. На місцевому рівні ми намагаємося, щоб ліквідатори і вдови отримали матеріальну допомогу до річниці",  додав Марцінків.

Ліквідаторам аварії на ЧАЕС вручили подяки міського голови.

Зазначимо, загалом на Прикарпатті налічується близько 10 тисяч чорнобильців. Ще у 1990 році створили Івано-Франківську обласну організацію "Спілка Чорнобиль України", а згодом її члени заснували Всеукраїнську організацію "Союз Чорнобиль України".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: