fbpx

В Івано-Франківську вшанували пам'ять "кіборгів". ФОТО

Суспільство 15:39, 20.01, 2019

Сьогодні, 20 січня, в Івано-Франківську панахидою та пам'ятною ходою вшанували загиблих захисників Донецького аеропорту.

Розпочалися пам'ятні заходи поминальною літургією та панахидою в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового. Вшанувати пам'ять загиблих захисників прийшли кілька сотень учасників АТО з усього Прикарпаття та небайдужі франківці, інформує Бліц-Інфо.

Після молитви багатолюдною ходою всі рушили центральною частиною міста до Меморіального скверу. На чолі колони несли фотографії загиблих героїв. Під вигуки "Слава Україні!  Героям Слава!","Герої не вмирають!", "Слава нації  Смерть ворогам" учасники ходи дійшли до Меморіального скверу, де ще раз помолились за душі загиблих та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. 

Загалом під Донецьким аеропортом загинуло семеро прикарпатців: Володимир Байдюк, Микола Самак, Степан Стефурак, Ярослав Костишин, Олександр Карпенко, Дмитро Ломей та Григорій Семанишин.

Мама Володимира Байдюка Оксана зауважила, що син найбільше любив Україну, а також свою сім'ю.

"Це дитина, яку нічого не стримувало, він пішов добровольцем, три місяці воював у Правому секторі, а після перевівся у Збройні сили. Він загинув на мій день народження, а поховали його на його ж 25-річчя",  пригадує мама.

Воїни, які пройшли пекло Донецького аеропорту, нагадали присутнім про ті жахливі події і про загиблих товаришів.

"Якщо згадувати хлопців, то виходить, що слава битв заробляється їхньою смертю, їхніми житями. Однак цю славу нівелюємо ми своїми вчинками. Тож давайте будемо робити так, аби наші вчинки продовжували їхню славу",  зауважив Тарас, позивний "Опришко".

Завершились заходи покладанням свічок пам'яті до символічного хреста в Меморіальному сквері та молитвою на могилах загиблих воїнів АТО.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: