fbpx

В Івано-Франківську вшанували пам'ять лідера ОУН Степана Бандери

Суспільство 15:48, 15.10, 2014

В Івано-Франківську біля пам’ятника Бандері на Європейській площі місцеві священики відправили панахиду з нагоди 55-ї річниці з дня загибелі лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери.

Представники громадськості, обласної та міської влади поставили квіти до підніжжя пам’ятника лідеру ОУН. Перед присутніми виступили заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Верес, заступники голови обласної ради Остап Дзеса та облдержадміністрації Сергій Адамович, голова Всеукраїнського братства воїнів ОУН-УПА Богдан Борович, передає УНН.

"Здається, ще ніколи ми не сприймали подій нашого героїчного минулого так близько, так зрозуміло, як сьогодні. Як і тоді, в часи УПА, так і сьогодні українці показують безприкладну мужність, захищаючи свою Україну. Як і в 40-і та 50-і роки, коли воїни УПА показували самовіддані приклади боротьби за нашу незалежність, такі приклади ми бачимо і сьогодні. Як і тоді, так і сьогодні, молоді хлопці залишають свою домівку і йдуть захищати Україну", – сказав, зокрема, у своєму виступі Михайло Верес.

Він також відмітив, що, як і тоді Бандера і воїни УПА, так і сьогоднішні українські бійці протистоять московським окупантам.

На заході були присутні в основному студенти місцевих коледжів та шкіл.

Після завершення панахиди у Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери о 15.00 розпочалася година пам’яті "За честь, за славу, за народ!".

Нагадаємо, провідник ОУН Степан Бандера загинув 15 жовтня 1959 року в Мюнхені від рук співробітника КГБ Богдана Сташинського. Поховано його на цвинтарі Валдфрідгоф у Мюнхені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: