fbpx

В Івано-Франківську випустили першу дитячу газету. ФОТО

Суспільство 14:29, 22.09, 2017

Першу дитячу газету "Промінець" почали випускати в Івано-Франківську.

Ідея виникла у керівника громадської організації "Промінь ІФ" Дмитра Банаха, який часто буває на сході України як волонтер. У Волновасі він познайомився з тамтешніми дітьми, для яких і захотілося зробити українську газету.

Головний редактор Іванна Янчук розповідає, що раніше в Україні були лише дитячі журнали, але в газетному форматі для дітей ще не писали. Найважливіша місія цього видання – заохотити дітей до читання українською мовою.

"Хотілось, щоб ця газета допомогла дітям полюбити свою країну, свою землю. Крім того, щоб діти полюбили українську мову. Це популяризація всього українського", – розповідає Іванна.  

Цікавою газета буде дітям 7-12 років. На її сторінках діти зможуть прочитати про унікальних однолітків, про дорослих, які роблять щось для України, дізнатися різні цікаві факти, подані у легкій для сприйняття формі.

У рубриці "Читанка" можна почитати  про письменників у цікавому "нешкільному" викладі. Так, у випуску №5 написано про Тараса Шевченка, який був… модником. У газеті є і забавки та розмальовки. У рубриці "Мандрівничок" можна почитати про українські міста. Є і словничок українських модних слів.

1

У наступному номері редактор готує історії творчих дітей зі Сходу, щоб вони також могли побачити себе на сторінках газети.

"Я би дуже хотіла, щоб дитина взяла її в руки і, коли прочитала, обов’язково поділилася з мамою і залучала батьків", – сподівається редакторка.

Діти також можуть долучатися до створення газети, надсилаючи листи на поштову чи електронну адресу.

Газета виходитиме щомісяця, однак вона не продаватиметься. "Промінець" волонтери передаватимуть дітям на Схід. Також будуть розповсюджувати серед знайомих та точково – у школах, дитячих клубах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: