fbpx

В Івано-Франківську виявили благодійний фонд, який привласнював більшу частину зібраних коштів

Суспільство 11:37, 06.02, 2015

Учора члени громадської організації "Самооборона" Івано-Франківська затримали кількох волонтерів, які в місті збирали кошти для важкохворої дівчинки. Зібрані гроші до адресата майже не доходили.

Як розповів координатор "Самооборони" міста Юрій Лоп’янецький, члени організації підійшли до хлопців-волонтерів, які на перехрестях і вулицях міста ходили зі скриньками, просили допомогти дівчинці. У розмові з ними дізналися, що хлопці отримують 30% від зібраного за день. Така сума насторожила, адже, згідно з законом, благодійний фонд може залишати на свої потреби лише 20%. Довгий ланцюг посередників працював так, що кожен його учасник отримував свою комісію, а мати хворої дівчинки – 5-6 тисяч гривень на місяць, пише ГК.

Варто зауважити, що семеро волонтерів збирали в день 4-5 тисяч гривень. Після розмови зі "старшим", зауважує самооборонівець, почув погрози на свою адресу. Назву благодійного фонду Юрій Лоп’янецький відмовляється називати, спираючись на те, що органи правопорядку розпочали слідство щодо цієї справи, втручатися чи перешкоджати працівникам міліції він наміру не має.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: