fbpx

В Івано-Франківську визначали найкращих виноробів. ФОТО

Стиль життя 13:23, 13.02, 2017

Вчора, 12 лютого, в Івано-Франківську відбувся VII Дегустаційний з'їзд виноробів "Клубу виноробів Прикарпаття", на якому було представлено 38 різновидів вин від 32 виноробів-конкурсантів.

Найкращі вина визначалися методом сліпої дегустації у 4 лігах: сухі виноградні вина (11 конкурсантів), напівсолодкі виноградні вина (11 конкурсантів), десертні виноградні вина (7 конкурсантів) та плодово-ягідні вина (9 конкурсантів). Кожен присутній спробував усі види представлених вин та виставив власну оцінку кожному за кількома критеріями: насиченість кольору, аромат та смакові властивості. У ролі дегустатора побував і кореспондент 0342.ua.

За результатами усіх оцінок і обирали переможців. У лізі сухих виноградних вин перемогу отримало вино під назвою "Августа" 2016 року винороба з Буковини Василя Кукурудзяка. Його ж вино під назвою "Лівадійський Чорний" отримало 2-ге місце у лізі напівсолодких вин. А першість у цій лізі отримало вино під назвою "Бурлінгтон" винороба Івана Піта з Коломийщини.

У лізі десертних виноградних вин перемогу отримало вино під назвою "Мускат Станіслава" 2016 року винороба Сергія Ляшенка. А серед плодово-ягідних вин перше місце здобуло вино під назвою "Малина" винороба з Коломийщини Ігоря Мельниченка, який вже неодноразово посідав переможні місця на попередніх з'їздах виноробів та виноградарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: