fbpx

В Івано-Франківську визначили переможців літературного конкурсу "Ми українці, ми європейці"

Культура 09:32, 23.05, 2014

Впродовж січня-травня 2014 року Центр європейської інформації, що діє на базі Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, провів дистанційний конкурс літературної творчості «Ми українці, ми європейці», приурочений святкуванню Днів Європи в Україні.

Як повідомили "Курсу" у прес-службі Управління культури Івано-Франківської ОДА, головна мета конкурсу: популяризація європейських цінностей в українському суспільстві засобами літератури, надання можливостей громадянам України реалізувати власні літературні здібності, підтримка літературної творчості громадян як важливого елементу європейської культури та дієвого засобу підвищення інтелектуального потенціалу суспільства.

Для участі у конкурсі було надіслано понад п’ятдесят робіт із чотирьох областей України. Різною було вікова категорія учасників та жанрова специфіка творів.

Компетентне журі, яке очолював голова обласної організації Національної спілки письменників України, літературний критик Євген Баран, детально ознайомилось із всіма конкурсними роботами та, враховуючи умови і критерії оцінювання літературного конкурсу, перемогу віддали Василю Глібчуку за документальний нарис "Іван Мазепа" та пісенну поезію "Червона Калино, скинь чорну хустину!", подану в контексті нарису. Друге місце здобула мешканка Рожнятівського району Данилюк Наталія, написавши поезіїю "Народе мій, воскреслий у віках….Третє місце дісталося Кочержуку Петрові з села Красне за твір «Україна і Європа, або Європа і Україна»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: