fbpx

В Івано-Франківську заклали камінь під будівництво нового моста на Пасічну. ФОТО

Суспільство 10:31, 06.05, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську заклали камінь під будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську до мікрорайону "Пасічна".

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що будівництво моста обійдеться у близько 200 мільйонів гривень.

"На День міста ми хочемо представити наше бачення будівництва моста у мікрорайоні "Пасічна". Віримо, що за декілька років тут буде збудовано новий сучасний міст. Ми маємо певні проектні пропозиції. Будуватимемо за кошти міської громади та залучатимемо кошти обласного та державного бюджету. Якщо буде потреба, то і залучатимемо кредитні кошти. Заклали кошти на проектно-кошторисну документацію. Думаю, цього року уже почнемо роботи", – зазначив мер.

Як писав КУРС раніше, Івано-Франківська міська рада планує спрямувати на будівництво нового моста з вулиці Надрічної на мікрорайон Пасічна всі кошти з перевиконання бюджету. Такі зміни до бюджету міста затвердила бюджетна комісія міськради.

Заступник міського голови Микола Вітенко розповів, що три проектні фірми вже працюють над майбутнім мостом. На разі є лише один проект, ще два – очікуються. Міст передбачатиме дві смуги руху.

"Потім заключимо угоду на розробку проектно-кошторисної документації. Якщо до липня буде готова проектна документація, то восени ми могли б оголосити тендер. Будівництво такого моста займає приблизно два роки",  спрогнозував Вітенко.

Руслан Марцінків закликав мешканців надсилати свої пропозиції щодо назви моста.

Вже під час встановлення каменя знайшлися невдоволені. 

"Я не хочу, щоб мені під вікнами їздили машини. Міст потрібен, але якщо його збудувати ось тут, то буде ще гірша розв'язка, ніж на Пасічній",  підійшов до міського голови чоловік, який мешкає поряд. 

Марцінків і Вітенко його заспокоїли, що все буде будуватися відповідно до санітарних норм і нічиї земельні ділянки не чіплятимуть. Все будівництво буде на землях міськради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: