fbpx

В Івано-Франківську згадали про Небесну Сотню

Культура 20:28, 18.09, 2014

У книгарні "Є" в Івано-Франківську відомий художник Роман Бончук відкрив виставку "Герої не вмирають" в рамках всеукраїнської акції "З любов'ю до України". Також представники центру соціальних проектів "Хочу жити" презентували першу книгу-реквієм "Небесна Сотня".

В експозиції Романа Бончука представлені роботи, що передують створенню діарами "Хронологія ЄвроМайдану". У кінцевому варіанті художник представить полотно довжиною 30 м і висотою – 3 м. А поки що він представив ескізи. За словами автора, він поки що збирає інформацію для того, щоб потім втілити свої враження в діарамі.

"Основна мета – це подальший рух робіт в благодійних акціях. Вони не просто будуть лежати, а вже починаючи від завтрашнього дня підуть в певні русла", – розповів Бончук.

Автор ідеї та упорядник книги-реквієму "Небесна Сотня" – керівник центру соціальних проектів "Хочу жити" Роман Савчак розповідає, що люди, які долучились до створення цієї книги, хотіли реалізувати ідеї, за які хлопці полягли на Майдані.

"В книзі є розворот "Мистецтво Майдану". Ми хочемо показати, що навіть в той момент, коли людей вбивали, розстрілювали, катували, вони творили мистецтво та знаходили в собі високий дух, культуру, талант і проявляли через живопис, музику, кінематограф", – сказав Роман Савчак.

Книга-реквієм "Небесна Сотня" – це одна з перших спроб мінімально узагальнити і зібрати інформацію про людей, які були вбиті на Майдані і є сьогодні героями України. Виникла ідея упорядкувати цей список, бо списків є багато, є багато неточностей. Перший тираж становив одну тисячу примірників, які роздавалися безкоштовно. На сьогодні залишилось лише декілька екземплярів, проте вже незабаром з’являться нові доповнені і виправлені примірники, тиражем 50 тисяч. Їх розповсюджуватимуть в освітніх та культурних закладах.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: