fbpx

У Коломиї шляхетні українки готувалися до Великодня. ФОТО

Суспільство 15:49, 19.04, 2016

У Музеї писанкового розпису на спільному занятті учасниці коломийської та львівської "Школи шляхетної українки" вчилися зустрічати Великдень.

Упродовж року з дівчатами працюють різні спеціалісти, які допомагають юним панянкам ставати добрими дружинами й мамами. У Музей писанкового розпису вихованки Школи завітали спеціально, щоби довідатися про великодні звичаї й традиції.

Як складати й прикрашати святковий кошик, якою має бути паска, як зробити пташку з тіста чи сиру – про це та інше юним господиням розповіли викладачки школи, знані коломиянки Марія Ступарик-Кіращук та Юлія Долінська. Ще один викладач школи – відомий коломийський писанкар Олег Кіращук навчав дівчат мистецтву розпису.

Разом з українськими дівчатами писала свою першу писанку і волонтер Корпусу Миру Титанія Грін, зазначають на сайті Національного музею Гуцульщини  і Покуття.

У музеї юні коломиянки зустрілися зі своїми ровесницями зі львівської "Школи шляхетної українки", яку очолює заступниця голови Союзу українок України Ростислава Федак. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: