fbpx

В Маріямпільській екологічній лабораторії ІФНТУНГ встановили систему сонячних колекторів

Суспільство 12:02, 08.09, 2014

В селі Маріямпіль реалізується європейський грант "Впровадження технологій, що забезпечують зниження забруднення атмосферного повітря в с. Маріямпіль Галицького району Івано-Франківської області. Інноваційні енергоефективні заходи зі встановлення системи сонячних колекторів та вітрогенератора". Тут, в Дністровському інженерно-екологічному протипаводковому полігоні, студенти-екологи, геодезисти та землевпорядники інженерно-екологічного інституту проходять літні практики.

До фінансування проекту долучилися Європейський Союз, Галицька районна адміністрація та ГО "Відродження Маріямполя".

Перший етап проекту щодо встановлення системи сонячних колекторів завершили в липні 2014 року. Закупили устаткування, провели будівельні роботи, проклали технологічні комунікації. Загальна вартість цього етапу проекту 350 тисяч гривень.

Під час літньої практики студенти-екологи ІЕІ допомагали проводити роботи з озеленення території та благоустрою.

Система сонячних колекторів дозволить отримувати в корпусі лабораторії теплу воду, яка буде використовуватись як для побутового призначення, так і для системи теплопостачання.

В майбутньому на території Маріямпільської екологічної лабораторії ІФНТУНГ заплановано встановити вітрогенератор (другий етап проекту), а також завершити проектні роботи спільно з інститутом нафтогазової інженерії щодо можливості використання геотермальної енергії. Це б допомогло не тільки заощаджувати енергоресурси, але й розширити контингент студентів, які могли б проходити практику та проводити науково-дослідні роботи на Дністровському інженерно-екологічному науково-навчально-виробничому протипаводковому полігоні.

 

  За інформацією директора ІЕІ, д. т. н., доц. Олега Мандрика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: