fbpx

В Новоросії проходять вибори. Голосують навіть корови

Політика 12:12, 02.11, 2014

Сьогодні, 2 листопада, відкрилися дільниці на "виборах" незаконних органів влади терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка".

Служба безпеки України зареєструвала в Єдиному реєстрі досудових рослідувань кримінальне провадження  за ознаками ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України. Про це повідомив Маркіян Лубківський, радник глави СБУ у своєму Facebook, пише ГК.

За його словами, представники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" вчинили дії, спрямовані на захоплення державної влади.

Лубківський застрегігає, що  такі "вибори" є не лише небезпечними через ймовірні провокації бойовиків і постійні обстріли, але й абсолютно фейковими і комічними.

Так, декілька днів тому знайома радника глави Служби безпеки вирішила перевірити, як працює електронна система голосування так званої ЦВК ДНР і проголосувала  віддалено.

"Проголосувала як… корівка Масленкова Буренка Теленковна!:))

Система не лише прийняла її вигадані дані, але й дала можливість проголосувати", – пише Лубківський.

Отже, "ЦВК" зареєструвало 17-річну особу з коров'ячим ім'ям.

Щодо самих "виборів", незважаючи на раніше зроблені заяви керівництва самопроголошеної Донецької народної республіки, в Донецьку відкрилася лише третина із заявленої кількості ділянок, повідомляє спецкор Новой газеты Павло Канигін. В ДНР пояснили це заходами безпеки – за словами представників Донецької народної республіки, не на всіх ділянках можна гарантувати безпеку.

Голосувати можуть усі громадяни, прописані на території Донецької області. Більш того, залишити свій голос люди можуть на будь-якій ділянці, незалежно від місця прописки. Для цього непотрібні відкріпні – достатньо просто написати заяву на ім'я голови дільничної комісії.

Поруч з дільницями організовано продаж овочів  капусти, картоплі, цибулі та моркви за ціною 1 гривня за кілограм. Жителі кажуть, що в середньому час очікування в такій черзі доходить до години. Для багатьох жителів Донецька похід на вибори  можливість закупитися продуктами.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: